Værd at vide om Nøvling IF
- Vi er den største håndboldforening i JHF’s Kreds 1.
- I håndboldafdelingen er der ca. 570 aktive medlemmer, heraf ca. 430 ungdomsspillere og ca. 140 seniorspillere.
- Aldersmæssigt fordeler disse medlemmer sig fra 2 år og op til seniorer.
- Nøvling IF blev i 2020 kåret som årets håndboldforing af DHF.
Værdier
- Nøvling IF vil være en håndboldklub, hvor både børn og voksne er velkomne, uanset sociale- og håndboldmæssige færdigheder.
- Nøvling IF vil være en rar klub at opholde sig i. En klub hvor mange kender mange, og man tager hånd om hinanden. Vi sætter det sociale i højsædet, og arbejder både for bredden og eliten.
- Nøvling IF vil være en klub, hvor man ikke kun skal nyde, men også yde. Det betyder, at såvel børn og deres forældre samt voksne medlemmer giver en hånd med ved klubbens indtægtsgivende arrangementer. Herved kan klubben minimere medlemmers udgifter til ture og turneringer.
- Nøvling IF vil være en klub, hvor DU har lyst til at komme, føler dig velkommen, og føler, at DU er en del af klubben, uanset hvilket niveau DU spiller eller hvilken funktion DU har.
- Nøvling IF vil støtte op omkring fairplay på og udenfor banen.
Visioner
- At være kendt i området for at udvikle håndboldspillere, talenter og trænere.
- At have et godt sammenhold mellem spillere, frivillige, trænere og forældre.
- At have en god ungdomsturnering årligt, både socialt og sportsligt.
- At have ungdomshold i alle årgange.
- At have seniorhold i divisionen i både herre og damerækkerne.
Nøvling IF er en håndboldklub der…
- I børnehåndbold – fra Trille Trolle – U13 – vil arbejde på at udvikle det enkelte barn.
- I ungdomshåndbold – fra U15 – U19, ønsker at stille hold i den bedst mulige række i alle årgange, men stadig vil have fokus på breddehåndbolden.
- Er en udviklingsklub, som samarbejder med Aalborg Håndbold for drengene og Aalborg Elitehåndbold for pigerne.
- I seniorrækkerne vil arbejde for at være selvforsynende med spillere fra vores ungdomsrækker. Spillere udefra er selvfølgelig meget velkomne.
Hvad kan du som ungdomsspiller forvente af Nøvling IF?
- Alle hold har mindst en voksen træner og ofte en ungdomsspiller som hjælpetræner.
- Der er tilknyttet en koordinator til alle ungdomshold.
- Vores trænere får tilbud om uddannelse som håndboldtræner, og er derfor kvalificerede til opgaven.
- Træningen starter op umiddelbart efter skolernes sommerferie og forsætter frem til sommerferien. Umiddelbart efter påske/sæsonafslutningen, holdes der 2 ugers pause inden der startes op med nye årgange til kommende sæson.
- Der arrangeres hvert år en juletur, som er en god sportslig og social oplevelse.
- Alle hold er tilmeldt JHF-håndboldturnering i vintersæsonen (oktober til april).
- Der arrangeres i årets løb forskellige sociale arrangementer for spillerne.
- Alle spillere kan forvente en håndboldsæson med gode oplevelser sammen med kammerater og ledere i Nøvling IF.
Hvad forventer Nøvling IF af spillere og forældre?
- Spillerne deltager aktivt i træning og kamp samt medbringer egen bold til træning (kan købes i klubben).
- Øl og spiritus er forbudt for ungdomsspillere i forbindelse med træning, kamp og ture.
- Hvis en spiller får rødt kort i en kamp, betaler spillerne selv medfølgende bøde som varierer fra 400 kr. til 1000 kr.
- Forældrene påtager sig konkrete opgaver og på den måde bakker op om deres børn. Dette kan ske ved at påtage sig at køre til kampe, vaskeordninger, holdleder- og koordinatorfunktioner, samt at hjælpe ved forskellige arrangementer (se turneringer) og ved at melde afbud til træning og kamp indenfor de aftalte frister.
- En del opgaver er på forhånd tilknyttet bestemte årgange af spillere.
- Tidtagere ved hjemmestævner og under Nøvling Turneringen.
- Frivillige hjælpere til udvalg, ved turneringerne, administrative og praktiske opgaver i Nøvling IF.
Historie
I 1939 mødtes en gruppe unge fra Nøvling i forsamlingshuset for at starte en idrætsforening, der kunne samle unge til gymnastik og fodbold. Gymnastikken var i starten drivkraften, mens interessen for fodbold ikke var stor, men så kom interessen for håndbold. Der blev taget initiativ til at lave håndboldbaner i skoven mellem Nøvling og Gistrup, mens interessen for gymnastik blev mindre. Håndbold var helt op til 1960’erne en sommersport med træning i de lyse sommeraftener og stævner om søndagen. Det var i 60’erne, det blev muligt at spille håndbold indendørs. Det skete bl.a. i Idrætshallen på Østre Alle. I 70’erne blev først Klaruphallen og derefter Gistruphallen bygget. Så hed det pludselig “Håndbold i Nøvling, Gistrup og Klarup”. Hverken RKG eller LKB havde lyst til at inddrage håndbold i klubberne.
Nøvling IF har altid været en særdeles aktiv klub og er bl.a. kendt for at arrangere store træningsturneringer. Vi har haft gode hold helt tilbage, hvor senior damer og herrer på skift har ligget i divisionen. Siden 80’erne har vi arbejdet meget på at have en stærk ungdomsafdeling både på bredde- og eliteniveau, i håb om at kunne være selvforsynende med spillere til seniorrækkerne. Vi har haft flere spillere, der startede deres håndboldkarriere i Nøvling IF og senere fortsatte som ligaspillere ude i landet.
I dag vrimler det med ungdomsspillere på alle niveauer. De kommer fra nær og fjern. I Nøvling IF skal man gerne kunne føle sig “hjemme” uanset det niveau, man spiller på.
Vi er i Nøvling IF stolte af, og glade for, vores historie og de gode værdier, der hersker i vores klub, men de skal hele tiden revideres, og tilpasses den tid vi lever i.